пʼятницю, 22 грудня 2023 р.

Блокування польсько-українського кордону

Велика кількість українців була неприємно здивована тим фактом що групи польських активістів блокують транспортне сполучення між Польщею і Україною. Наприклад є свіжа новина що внаслідок цього в черзі помер третій український водій. Тобто як це дружні до нас поляки можуть таке вчиняти по відношенню до України у такий скрутний період її історії? І до якого часу це може продовжуватись? Щоб вияснити ці питання є сенс звернутись до астрології. До якого аспекта в транзитах до гороскопа України належить ця подія? Безперечно до Уран-90-Місяць. Але спочатку треба розібрати матчастину. Тобто що є головною причиною цього.

Україна, транзит 24 квітня 2024


Розбір матчастини

Насправді з польським суспільством все не так просто. І взагалі збірний характер поляків достатньо складний.

Я читаю у фейсбуці деякі дописи поляків і тому знаю що якась частина польського суспільства ставиться негативно до українців і має до України територіальні претензії. І до Білорусі до речі теж. Взагалі є така концепція Дмовського 105-річної давнини що ніяких незалежних України і Білорусі не потрібно, а їхні землі потрібно розділити між Польщею і Росією.

Яка кількість поляків недоброзичлива до України? Не менше 7%, це результат шовіністичної партії "Конфедерація" на нещодавніх парламентських виборах. Пишу не менше тому що прихильники цих ідей могли голосувати й за інші партії. Тобто можна обґрунтовано припустити що відкрито мають таку позицію 7% поляків (голоси за партію "Конфедерація"), а латентно десь втричі більше. І цілком логічно що вони в нинішніх умовах будуть діяти, оскільки збройний напад РФ на Україну вони розглядають як реальну можливість досягнення своїх цілей. І з їхнього погляду Польська держава має не допомагати Україні, а якраз навпаки. Тому справжня мета блокування руху на польсько-українському кордоні це зазіхання на західноукраїнські землі які польські шовіністи бачать як "креси всхудні".

Тобто маємо на західному напрямку не лише Угорщину як проблемного сусіда, а також Польщу. Хоча в Польщі це робить не влада (яку підтримує більшістю виборців), а опозиційні радикали (які виражають погляди меншості польського суспільства).


Показники для України і Польщі

Які показники вказують на дане загострення в астрологічних картах обох націй?  Показник для України - це квадрат транзитного Урана до натального Місяця.

Стосовно Польщі - слід згадати одну з моїх статей 5-річної давнини, а саме Польща і антибандерівський закон. Там висловив думку що в первинному гороскопі польської нації Сонце в Тельці, а Місяць і Асцендент точно навпроти нього в Скорпіоні в межах 20°-22° цих знаків. Якщо точніше то є підстави вважати що Асц-Дсц в 20° Скорпіона і Тельця, а точна опозиція Сонце-Місяць в 22° Тельця і Скорпіона. І таким чином транзитний Уран (головний показник суспільно-політичних процесів) зараз з'єднується з польським Сонцем і протистоїть Місяцю. Отже виходячи з цього цілком прогнозовано що зараз також є певне загострення, бажання щось здобувати в боротьбі.

Можна розглянути в інший спосіб. У вересні 1939 року з початком ДСВ міжвоєнна Польська держава припинила своє існування. Західноукраїнські землі були долучені до Української РСР. Уран тоді проходив 22° Тельця; і зараз він петляє по ньому ж. Таким чином піднімає з історичної пам'яті ці події 84-річної давнини.


Найважче з'ясування стосунків попереду

Якщо планета петляє по якійсь точці, то робить аспект тричі. Частіше самим сильним є друге проходження, але не завжди. Тобто якщо на першому або третьому проходженні транзитну ситуацію посилюють інші планети то самим сильним стає саме воно.

І в даному випадку самим сильним буде третє проходження оскільки воно буде посилено Юпітером. Тобто це відбудеться в квітні 2024 року. Я обґрунтовано припускаю що ці польські радикали ще сильніше заблокують кордон і відкрито скажуть про свою справжню мотивацію.

А що далі? Якось ця ситуація буде розв'язуватись і її буде розв'язано. Безперечно Україна вистоїть і переможе, але до цього треба буде ще пройти низку випробувань.

Наприклад як з Угорщиною дії якої по ветуванню проукраїнських дій ЄС дають зрозуміти що вона має територіальні претензії до України. Очільника держави просто змусили вийти з приміщення для голосування. І тут якесь рішення буде знайдено.


Важливість для нової архітектури порядку

Повернемось ще до однієї теми про яку я почав писати 6 років тому. Тільки слід скоригувати прогноз що процес наближення до нової системи порядку (він припадає на першу половину 2020-их) буде не легким; він відбувається і буде відбуватись шляхом доведення різних проблем до абсурду. Водночас це доведення до абсурду дозволяє наочно побачити проблему і тому взятись за її розв'язання. Наприклад деструктивна позиція Угорщини щодо України спонукає переглянути правила НАТО і ЄС щодо необхідності одностайного голосування за ухвалення рішень. Так само проблема з поляками яка досягне апогею в квітні 2024 також спонукатиме до ухвалення якихось нових рішень. Взагалі відомо що при вступі до НАТО держави повинні засвідчити що не мають ніяких територіальних претензій до інших держав. А якщо виявиться що держава член НАТО насправді таки має їх? Такий варіант не передбачений. Що тоді робити? Отже статути НАТО, ЄС і ООН будуть переглядатись і доповнюватись.

Взагалі можна впевнено стверджувати що 2024 рік буде дуже напруженим у міжнародних відносинах і левова частка цієї напруженості буде торкатись України. Тому бажаю нам всім міцності і незламності. Ми ці випробування пройдемо.

Немає коментарів:

Дописати коментар